Cisco present op opslag-networking markt

Cisco stapt officieel de markt voor opslag-networking binnen. Dat bleek tijdens de Storage Networking Worldshow in Palm Desert, Californië.

router, die Gigabit Ethernet netwerken koppelt aan op glasvezel gebaseerde opslagarea networks. De beschikbaarheid van de SN5420switch is al een tijdje een publiek geheim binnen de opslagindustrie. Cisco's nieuweswitch is gebaseerd op de Iscsi-technologie die het bedrijf in handen kreeg via de overname van NuSpeed Internet Systems in september vorig jaar.
Cisco volgt met zijn lancering de eerdere onthulling van IBM's Iscsi-hardware, en toont daarmee aan dat het belang van op IP-gebaseerde opslag-networking snel terrein wint. Het Iscsi-protocol implementeert Scsi via IP en biedt op IP-gebaseerde netwerktechnologieën, zoals Gigabit Ethernet, de mogelijkheid te functioneren als laaggeprijsd alternatief voor glasvezelnetwerken.
Op de Networking Worldshow zullen Cisco's opslag-concurrenten zoals Brocade en McDat waarschijnlijk grotere versies van hun huidigeswitches bekendmaken. Bovendien zouden ze het een en ander uit de doeken doen over hun 'opslag-via-IP'-plannen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.