Ariba gaat toch in zee met Agile

De business-to-business internetprovider Ariba is een alliantie aangegaan met Agile, een bedrijf dat software biedt voor ketenintegratie.

Vorige week ketste nog een volledige overname van Agile af, voornamelijk doordat Ariba geen middelen kon vrij maken.
Terwijl Ariba begin vorig jaar nog goede vooruitzichten had - vooral dankzij de toestroom vanbusiness-to-business marktplaatsen die gebruikmaakten van de diensten van het bedrijf - is er sindsdien de klad in gekomen.
De omzet van Ariba voor het kwartaal dat 31 maart afliep, zal nu rond de negentig miljoen dollar liggen. Dat is weliswaar 125 procent hoger dan een jaar geleden, maar het blijft ver achter bij de verwachtingen van rond de 170 miljoen dollar. Ongeveer zevenhonderd medewerkers worden ontslagen. Op de Nasdaq schommelt het aandeel Ariba nu rond de 6,50 dollar. Zes maanden geleden noteerde het aandeel nog een koers rond de 170 dollar. Overnames financieren uit aandelen is door de koersval moeilijk geworden.
Ariba maakt bekend dat het vasthoudt aan de vastgestelde strategie. Onderdeel hiervan is dat de provider diensten aanbiedt aan bedrijven in een bedrijfskolom. Vandaar dat Ariba toch de banden met Agile wil aanhalen, al is nu onduidelijk wat voor vorm de samenwerking precies krijgt.
Veel analisten zien de nieuwe samenwerking als de sprong van een kat in het nauw. Ariba zich zou zich in hun ogen gezichtsverlies willen besparen met de aankondiging van de samenwerking. Zij vermoeden zelfs dat Ariba nu zelf een overnamekandidaat is, door de gekelderde koers van het aandeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-10T00:00:00.000Z Jan Bletz