Nokia haalt weer order binnen via lening

Het Finse Nokia gaat de komende drie jaar voor 160 miljoen euro Umts-diensten leveren aan Orange Zwitserland.

In ruil voor de opdracht krijgt Orange een driejarig overbruggingskrediet van 240 miljoen euro. Nokia herhaalt daarmee de truc waarmee het vorige week nogal opzien baarde: geld lenen aan een bedrijf waarmee het vervolgens een order kan plaatsen.
Het Finse bedrijf wordt de enige Umts-leverancier van de Zwitserse afdeling van Orange. Nokia levert de komende drie jaar het netwerk voor de introductie van Umts in Zwitserland, en ook diensten in onder meer onderhoud. Orange verwierf in december vorig jaar één van de vier Zwitserse Umts-licenties.
Vorige week woensdag werd bekend dat Nokia, Ericsson en Alcatel aan France Télécom een krediet verstrekken van 3,5 miljard euro. Orange is de mobiele telecommunicatietak van het Franse telecomconcern. De bekendmaking van de transactie leidde tot een schrikreactie bij de beleggers, maar dat is inmiddels weer bijgetrokken. Via de kredieten probeert Nokia de stagnerende afzet van telecomproducten op peil te houden en zo de bedrijfsresultaten op te vijzelen tot het moment dat Umts wordt geïntroduceerd. Dan zal moeten blijken of het mobiele internet brengt wat de telecombedrijven ervan verwachten: enorme winsten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-11T00:00:00.000Z Sjaak
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.