TrustMark baken in e-business wereld

Een nieuwe wereldwijd keurmerk, het TrustMark, is geïntroduceerd voor bedrijven die via internet verkopen aan andere bedrijven.

Initiatiefnemer is Det Norske Veritas (DNV), specialist op gebied van bedrijfscertificering.
Om dit keurmerk te mogen voeren moeten bedrijven voldoen aan de basisvereisten voor professionele en betrouwbare leveringen. DNV-topman Helge Middtun: "Ons beoordelingssysteem is het antwoord op de vraag vanuit de markt om het vertrouwen in bedrijven te vergroten, als het gaat om hun vaardigheden in de e-business."
Volgens DNV bestaat er nog geen internationale norm voor de beoordeling van de vaardigheid van bedrijven die zaken doen via internet. DNV let op ethiek in de bedrijfsvoering, de gebruikte software, de configuratie van de hardware, beveiliging en de bedrijfsprocessen.
Bedrijven die in aanmerking willen komen voor het keurmerk, zijn aangewezen op de nieuwe service 'EBtrust'. TrustMark gaat veel verder dan bijvoorbeeld Webtrader, het keurmerk van de Consumentenbond.
WebTrader is bestemd voor internetwinkels en zegt alleen iets over de betrouwbaarheid van de leverancier. TrustMark geeft meer in algemeen aan dat een bedrijf capabel is op gebied van e-business.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-11T00:00:00.000Z Redactie VNUnet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.