Multinationals investeren meer in IT

Drie kwart van de organisaties die wereldwijd actief zijn, gaat dit jaar zijn ICT-uitgaven opvoeren. Zo blijkt uit een studie onder 894 organisaties.

De ondervraagden zijn verdeeld over 25 landen en vier continenten. Het onderzoek is mede gesponsord door uitgeverijen CMP Media en VNU die in Engeland Information Week en Computing uitgeven. Doel van de studie was na te gaan welke bedrijfsmatige uitdagingen er liggen om multinationaal te opereren, welke automatisering daarvoor nodig is en welke politiek-economische omstandigheden een rol spelen.
De volledige resultaten worden gepresenteerd op de Britse vakbeurs Webcom 2001 op 26 april.
Vooruitlopend hierop meldt de organisatie een aantal opvallende bevindingen. Zoals het grote aantal organisaties dat dit jaar zijn ICT-uitgaven opvoert. Van de ondervraagden zegt 38 procent bezorgd te zijn over de zwakke economische situatie in hun land met als logisch gevolg dat 27 procent meent dat de verzwakkende wereldeconomie verhindert bedrijfs- en ICT-doelstellingen dit jaar te halen. Verder nog een paar open deuren als de uitkomst dat 35 procent meent dat slecht gedefinieerde bedrijfsdoelstellingen voorkomen dat bedrijfsdoeleinden worden gehaald en dat 28 procent vindt dat zwak leiderschap een rol speelt in mogelijk falen van IT-initiatieven.
De Global IT Strategies Study geeft volgens Rusty Weston, redacteur bij Information Week, de mogelijkheid om de eigen bedrijfsvoering te spiegelen aan die van andere, wereldwijd opererende organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-11T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.