Amazon wil Boders.com inlijven

Amazon.com gaat de online activiteiten overnemen van de Amerikaanse boekenketen Borders. Dat meldt althans The Wall Street Journal.

Over de details van de deal zijn geen mededelingen gedaan. De overeenkomst tussen Amazon en Borders wordt tot dusverre weersproken door Borders. Amazon wil op zijn beurt de deal ontkennen noch bevestigen.
Het is geen geheim dat Amazon druk doende is met het zoeken naar strategische partners in de retail- en internet-sector. Daarbij zou het gaan om retailers als Best Buy (elektronica) en Wal Mart, maar beide potentiële partners hebben tot dusverre ontkend dat er sprake is van onderhandelingen met Amazon. Vorig jaar had Amazon al een deal gesloten met Toys R Us, waarbij Amazon de online activiteiten van de speelgoedketen overnam. Deze overeenkomst werd toegejuicht door zowel de beide bedrijven als analisten.
Vanaf de start heeft Borders weinig succes gehad met zijn online activiteiten. Boders.com verloor het afgelopen boekjaar 18,4 miljoen dollar op zijn online activiteiten, 7 procent meer dan over het jaar ervoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.