Drastische prijsverlaging Pentium 4-chips

Intel gaat de prijzen voor de Pentium 4 drastisch verlagen. De chipgigant hoopt daarmee de vraag naar zijn nieuwe chips te stimuleren nu de processormarkt nog steeds geen tekenen van herstel vertoont.

Naar verluid gaat Intel deze maand de prijzen in twee stappen met maximaal 50 procent verlagen. Tegelijkertijd lanceert de onderneming op 23 april de nieuwe 1,7 GHz Pentium 4.
De reden voor de prijsverlaging is drieledig. Ten eerste is er sprake van een afzwakkende vraag naar chips. Ten tweede heeft Intel zich als doel gesteld dat de Pentium 4 voor het einde van het jaar de Pentium III in desktops moet hebben verdrongen en ten derde wint directe rivaal Advanced Mico Devices (AMD) steeds meer terrein.
Volgens analisten van US Bancorp Piper Jaffray heeft de drastische prijsverlaging "een catastrofaal effect op de bruto marges" van Intel. De chiponderneming komt vandaag met zijn resultaten over het eerste kwartaal en analisten verwachten tegenvallende resultaten als gevolg van terugvallende verkopen en opgeschorte en geannuleerde orders.
Maar Intel heeft bij het doorvoeren van de prijskortingen eigenlijk geen andere keuze, omdat steeds meer grote distributeurs hun overtollige chipvoorraden tegen dumpprijzen aanbieden. En wil de chipgigant voor de massamarkt aantrekkelijk blijven, dan zal het zijn prijzen wel moeten verlagen. Op dit moment schommelen de prijzen van de Pentium 4-systemen rond de twaalfhonderd dollar. Maar Intel heeft al aangegeven dat het de prijzen in het vierde kwartaal teruggeschroefd wil zien naar 999 dollar, inclusief een beeldscherm.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.