Geruchten rond overname webMethods door HP

Er doen geruchten de ronde dat Hewlett-Packard een oogje zou hebben op de B2B-integratie-onderneming webMethods.

De geruchten worden door webMethods ten stelligste ontkend. "Wij zijn niet met HP of welke andere onderneming dan ook in onderhandeling. We zijn niet beschikbaar voor een overname en willen graag een zelfstandig bedrijf blijven", aldus een webMethods-woordvoerder. HP wilde geen commentaar geven op de speculaties.
Een overname van webMethods zou een logische stap kunnen zijn voor HP, omdat de IT-leverancier net als IBM en Sun Microsystems plannen heeft geannonceerd om in de B2B- enmiddlewaresector te stappen. De B2B-integratiesoftware van webMethods zou prima passen bij HP's infrastructuur en zou kunnen draaien op HP/UX. Bovendien levert webMethods al een C-Language-Adapter voor de HP 3000 MPE/iX om de middelgrote systemen die het mei vorig jaar overnam uit de inboedel van Active Software te kunnen integreren.
WebMethods zou op zijn beurt kunnen profiteren van HP's enorme klantenbestand en zijn professionele services- en systeemintegratie-mogelijkheden. De complexe integratietools van webMethods zijn namelijk moeilijk te integreren. Maar andere analisten wijzen erop dat een overname door HP de grote groeipotentie van webMethods juist in de weg kan staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.