Tsmc ziet bodem in halfgeleiders

De Taiwanese chipproducent Tsmc, waarin Philips een belang heeft van ongeveer 30 procent, denkt dat het ergste dal in de halfgeleiderindustrie voorbij is.

"Ik denk dat de bodem in de periode april - mei wordt bereikt", aldus topman Morris Chang van Tsmc in het internetblad Forbes Global van het onderzoeksinstiuut Forbes.
Chang zegt te verwachten dat het herstel niet groot zal zijn, maar dat het vanaf het tweede kwartaal weer bergop gaat. Dat neemt niet weg dat Tsmc nog een lastige tijd tegemoet gaat. De bezettingsgraad daalt de komende maanden naar "heel dichtbij of iets onder de 50 procent", voorspelt Chang. Dat zou de laagste bezettingsraad betekenen uit de geschiedenis van Tsmc.
In het laatste kwartaal van vorig jaar draaiden de chipfabrieken van Tsmc, waar uitsluitend voor derden chips worden geproduceerd, nog op volle capaciteit. In de eerste drie maanden van dit jaar zakte de bezettingsgraad echter al naar circa 70 procent. Grootaandeelhouder Philips kondigde onlangs de bouw aan van een grote chipfabbriek in China, die over een paar jaar volledige operationeel moet zijn.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-18T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.