Terry Semel nieuwe topman Yahoo!

Terry Semel wordt de nieuwe topman van internetportal Yahoo!. Hij moet 's werelds nummer een uit het slop trekken waarin het sinds kort terecht is gekomen.

Zijn voorganger Tim Koogle wordt voorlopig tweede man. Naar verwachting zal hij die positie ergens in augustus inruilen voor een zitting in deboard of directors.
Met de benoeming van Semel hoopt Yahoo! in eerste instantie het vertrouwen terug te winnen op de aandelenmarkten. Het bedrijf worstelt met de stagnatie in de Amerikaanse economie en maakte vorige week een verlies van 115 miljoen dollar over het tweede kwartaal bekend tegen een winst van bijna 68 miljoen dollar in het eerste kwartaal. Om de kosten te verminderen, kondigde het bedrijf meteen een ontslagronde aan.
Yahoo! is ondanks de concurrentie van Microsoft's MSN-portal nog altijd 's werelds grootste portal en is een van de weinige internetbedrijven die mooie winstcijfers konden laten zien.
Semel zei gisteren bij zijn aantreden dat Yahoo een bedrijf is "met een ongelooflijk potentieel" en dat hij er "trots op is een team als dat van Yahoo! te mogen leiden". Semel was een van de mensen die van Warner Brothers een van de grootste media- en entertainmentbedrijven maakten. Semel bracht 24 jaar bij Warner Brothers door en in de laatste 18 jaar liet het bedrijf steeds grote omzetten en winsten zien. Om zijn vertrouwen in zijn nieuwe werkgever te tonen, heeft Semel meteen een miljoen aandelen Yahoo! gekocht.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-18T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.