Icann controleert VeriSign met sanctielijst

De Icann heeft een lijst van sancties gepubliceerd, ingeval VeriSign de voorwaarden voor zijn nieuwe .com registratiecontracten overtreedt.

De sancties bieden de Internet Corporation of Assigned Numbers and Names de mogelijkheid VeriSign een boete van maximaal 100 duizend dollar per overtreding op te leggen. Het is de eerste keer dat de Icann zichzelf de bevoegdheid geeft domeinnaam-registreerders boetes op te leggen. Nadat de Icann de registreerder informatie heeft gevraagd over mogelijke overtredingen, krijgt deze dertig dagen de tijd om het tegendeel te bewijzen. Als het antwoord niet bevredigend is, gaat de Icann over tot het opleggen van de boete(s).
De nieuwe contracten waaronder de sanctiecontroles vallen, hebben inmiddels de goedkeuring van het VeriSign-management en het Icann-bestuur. Maar het Amerikaanse Department of Commerce heeft zijn fiat er nog niet aan gegeven. Het is de verwachting dat ook de andere registreerders van domeinnamen als .info, .biz en .name met hetzelfde sanctieregime van de Icann te maken zullen krijgen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.