Interesse overname Lucent's glasvezeldivisie

Diverse bedrijven hebben aangegeven in de markt te zijn voor de overname van de glasvezeldivisie van Lucent Technologies.

laat de definitieve verkoop van de divisie met een geschatte waarde van zes miljard dollar, nog wel een paar weken op zich wachten.
Tot de gegadigden voor de veiling van Lucent's glasvezeldivisie behoren het Franse Alacatel, het Italiaanse Pirelli, het Japanse Furukawa Electric en het Amerikaanse JDS Uniphase. Ook General Electric en Corning zouden op het vinkentouw zitten voor een overname.
Lucent zal echter zijn glasvezeldivisie niet zonder slag of stoot willen laten gaan. Het netwerkconcern streeft naar een zo hoog mogelijke prijs tegen zo laag mogelijke belastingen. Maar deskundigen houden het erop dat gezien de malaise in de technologie- en communicatiemarkt, Lucent niet hoeft te rekenen op het eerdere streefbedrag van acht tot tien miljard dollar. De divisie zal eerder voor een bedrag van vier tot zes miljard dollar van de hand gaan. Inmiddels steeg de koers van Lucent met 19 procent naar 9,04 dollar, nadat de geruchten over een mogelijke overname van de glasvezeldivisie naar buiten waren gekomen. Lucent kan het geld van de overname goed gebruiken om zijn uitstaande schulden af te lossen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.