Mobiele Zweeds-Japanse joint venture

Ericsson en Sony gaan een joint venture vormen onder de naam Sony Ericsson Mobile Communications. Dat hebben beide bedrijven vandaag bekendgemaakt.

Deze gezamenlijke onderneming gaat zich richten op het ontwikkelen en verkopen van apparatuur voor mobiele breedband internet-toegang.
Hiermee brengt Ericsson zijn noodlijdende, maar technologisch geavanceerde, mobiele telefonie-afdeling samen met de mobiele divisie van Sony, die weliswaar kleiner is, maar sterker in marketing. Met consumentenapparatuur als de walkman en de Playstation heeft Sony bovendien een groot marktaandeel. Niet voor niets sprak Ericsson ceo Kurt Hellström tijdens de presentatie van dejoint venture over het samenvoegen van mobiele telefoons en Sony-consumentenapparatuur om het aanbod boven spraak-communicatie uit te tillen.
Met deze aankondiging lijkt het erop dat Ericsson en Sony een voorschot nemen op Gprs en Umts, en de afvlakkende GSM-markt achter zich willen laten. Beide partijen kunnen, in ieder geval op de consumentenmarkt, een geduchte tegenstander worden voor het Finse Nokia, nu nog marktleider op het gebied van GSM-telefoons.
Het hoofdkantoor van dejoint venture wordt gevestigd in Londen. Er komen 3.500 mensen te werken, waarvan een deel in productiefaciliteiten in Zweden, Engeland, de Verenigde Staten en Japan. Volgens Hellström komen de eerste producten onder een gezamenlijk merk in het midden van 2002 op de markt.
 
Meer over dejoint venture tussen Ericsson en Sony leest u in de Computable van 27 april.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-24T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.