Herstel IT-bestedingen in het verschiet

De informatietechnologie-bestedingen stijgen tegen het einde van dit jaar weer, maar van een echte boost zal geen sprake zijn.

Dit blijkt uit een onderzoek van Merrill Lynch onder vijftig Amerikaanse en Europesechief information officers (cio's). Vanwege de kwakkelende economie en teruglopende verkopen, heeft ongeveer de helft van de cio's zijn plannen voor IT-bestedingen teruggeschroefd. De Europese cio's volgen wat dat betreft het spoor van hun Amerikaanse collega's.
Maar omdat de cio's de oorzaak van de terughoudendheid vooral leggen bij de economische malaise en niet bij overbestedingen aan IT over de afgelopen jaren, kan een economische opleving snel voor verbetering zorgen. Merrill Lynch rekent erop dat die economische rugwind eind dit jaar weer de kop zal opsteken.
Bijna een derde van de onderzochte bedrijven heeft zijn IT-bestedingen bevroren, hetgeen de scherpe terugval van de afgelopen periode verklaart. De cio's beknibbelden vooral op personeel, nieuwe projecten en de aanschaf van nieuwe hardwareversies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.