Binnen vier jaar tekort aan IP-adressen

Het aantal internetaansluitingen groeit zo snel dat de Europese Commissie binnen vier jaar een tekort aan IP-adressen verwacht.

Over dat dreigende tekort vergaderde deze week de door de Europese Commissie ingestelde IPv6 Task Force, die is samengesteld uit vertegenwoordigers van de telecomsector, internet service providers en netwerkbedrijven. De taskforce moet zorgen voor een rimpelloze invoering van een het nieuwe Internet Protocol versie 6 (IPv6), dat is ontwikkeld door het Internet Engineering Task Force, een open samenwerkingsverband van marktpartijen.
Het nieuwe protocol, waar bij veel internettoepassingen al gebruik van gemaakt wordt (ziehttp://www.ipv6.org), werkt met 128-bits getallen (de huidige versie 4 werkt met 32-bits getallen), zodat veel meer cijfercombinaties en dus internetadressen mogelijk zijn. De task force moet zorgen dat alle aanbieders van internetdiensten versie 6 ultimo 2003 geïmplementeerd hebben. Dat is dan op tijd om het grote beroep dat 3G-toepassingen zoals umts op het protocol zullen doen - 3G is immersalways on- op te vangen.
De Europese Commissie verwacht dat er over vier jaar een miljard IP-adressen nodig zullen zijn, omdat tegen die tijd ook veel gebruiksvoorwerpen, van auto's en frisdrankautomaten tot thermostaten en broodroosters via het internet informatie zullen ontvangen en versturen en dus IP-adressen nodig hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-26T00:00:00.000Z Nico Dikstaal
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.