Microsoft start dienstendivisie

Microsoft combineert zijn takken voor productondersteuning en consultancy in één dienstendivisie.

De softwareleverancier ambieert hiermee een grotere aantrekkingskracht op grote ondernemingen. Daarbij vertrouwt Microsoft nog altijd op dienstenverlenende partner-bedrijven, maar fungeert de softwareproducent zelf als aanspreekpunt.
De nieuwe tak, Worldwide Services genaamd, omvat in totaal ongeveer eenderde van Microsofts personeel. Het voornaamste doel is het opzetten en ondersteunen van nieuwe toepassingen op basis van Microsofts nieuwste technologie. Dit betreft met name de software die onder de .Net-strategie valt, waarbij zowel applicaties als diensten over netwerken worden aangeboden.
Vice-president Rob McDowell krijgt de leiding over de nieuwe dienstengroep. "Wij bouwen hiermee een meer diepgaande, hechtere relatie op met onze belangrijkste klanten en partners. Met de nieuwe .Net-servers stappen we naar een hoger vlak voor elektronische handel op wereldniveau. Het is tijd dat we ook het niveau aan consultancy en ondersteuning bieden dat is vereist in dat marktsegment." De dienstendivisie concentreert het aanbod dan ook op bedrijfsoplossingen en niet op individuele producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-26T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.