Altacel aast op glasvezeltak Lucent

Het Franse telecombedrijf Alcatel is geïnteresseerd in de glasvezelpoot van Lucent. De overnamegesprekken zijn volgens ingewijden echter even op een laag pitje gezet, omdat Alcatel nog werkt aan het rondkrijgen van een banklening van zeven miljard euro.

Eerder vorig week werd al duidelijk dat diverse bedrijven in de markt zijn voor de overname van de glasvezeldivisie van Lucent Technologies. Tot de gegadigden behoren, naast Alacatel, het Italiaanse Pirelli, het Japanse Furukawa Electric en het Amerikaanse JDS Uniphase. Ook General Electric en Corning zouden op het vinkentouw zitten voor een overname.
Lucent heeft echter al aangegeven zijn glasvezeldivisie niet zonder slag of stoot te laten gaan. Het netwerkconcern streeft naar een zo hoog mogelijke prijs tegen zo laag mogelijke belastingen. Maar deskundigen houden het erop dat gezien de malaise in de technologie- en communicatiemarkt, Lucent niet hoeft te rekenen op het eerdere streefbedrag van acht tot tien miljard dollar. De divisie zal eerder voor een bedrag van vier tot zes miljard dollar van de hand gaan en dat zou passen binnen de bandbreedte van Alcatel. Lucent kan het geld van een eventuele overname overigens goed gebruiken om zijn uitstaande schulden af te lossen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.