Compaq stopt verkoop Unisys CMP-computers

Na Hewlett Packard heeft nu ook Compaq besloten de verkoop van een Unisys-computer te stoppen. Unisys heeft de afgelopen jaren de verkoopscope van zijn CMP computers kunnen verbreden door belangrijke computerproducenten als resellers aan de haak te slaan.

De CMP draaien op 32 Intel-processoren en zijn de krachtigste computers waarop Microsoft's Windows 2000 Datacenter Serversoftware kan draaien. Unisys verkoopt de CMP-computers zelf ook, maar het bondgenootschap met diverse partners is van belang om klanten ervan te overtuigen dat zijn computerproducten goed zijn.
Maar nu komt Compaq dus zelf met een 32-processor server op de markt. Daarnaast gaat het computerconcern verder met de verkoop van zijn kleinere systemen waarop Datacenter draait. Deze kleinere systemen zijn inmiddels goed voor 95 procent van de markt. Unisisys heeft het afgelopen jaar ongeveer 100 miljoen dollar aan CMP-systemen verkocht. Dat is relatief gezien een klein deel van de in totaal 2,14 miljard dollar die het concern dankzij zijn totale hardwareverkopen binnenhaalde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.