Lernaut & Hauspie mogelijk compleet verkocht

11Lernaut & Hauspie wordt mogelijk volledig in de etalage gezet. Ondertussen zijn de oprichters van het Belgische spraaktechnologiebedrijf gearresteerd.

De mogelijk volledige verkoop van L&H werd afgelopen vrijdag op de bijzondere algemene vergadering van het bedrijf, bekendgemaakt door bestuursvoorzitter Philippe Bodson. Volgens Bodson zal de verkoop van activa wellicht niet volstaan om zelfstandig verder te kunnen. De belabberde financiële situatie waarin het bedrijf verkeert en de tegenvallende marktomstandigheden zijn daarvoor de belangrijkste oorzaken. Om nog te redden wat er te redden valt, moet L&H snel op zoek naar potentiële overname-kandidaten of, als dat nog mogelijk is, partners voor eenjoint venture.
Ondertussen zijn oprichters Jo Lernaut en Pol Hauspie, evenals bestuurder Nico Willaert, aangehouden door de Belgische justitie. Ze worden allen verdacht van fraude bij het opstellen van de jaarrekeningen van het bedrijf, dat in surséance verkeert. Daarnaast is ook Carl Dammekens, tot begin april financieel directeur van L&H, opgepakt. Hij zou verdacht worden van foute praktijken met contracten in Korea. Voor de aandeelhouders betekenen de laatste ontwikkelingen bij L&H een bittere pil. Er zal een wonder moeten gebeuren, willen ze hun geïnvesteerde centen nog terugzien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.