Vodafone verwerft wellicht Japans aandeel BT

British Telecom gaat zijn belang in Japan Telecom wellicht verkopen aan directe concurrent Vodafone. Met de verkoop zou een bedrag zijn gemoeid van 4,3 miljard dollar.

Dit blijkt uit berichten in de Financial Times. Bij de eventuele aanstaande deal zou British Telecom zijn 20 procents belang in Japan Telecom en zijn mobiele dochter J-Phone van de hand doen. Amper twee jaar geleden stapten de Britten samen met het Amerikaanse AT&T in het Japanse telecomconcern, met het oog op het vergaren van een stevige marktpositie op de Japanse markt. Maar inmiddels wil BT weer van het aandeel af, om zodoende een deel van zijn enorme schuldenlast af te kunnen dragen. Op dit moment bedraagt deze 43 miljard dollar.
British Telecom zou ook praten over de verkoop van haar 18 procents belang in het Spaanse gsm-bedrijf Airtel aan Vodafone. Vodafone heeft al bijna driekwart van het Spaanse bedrijf in handen.
Met de aankoop van het aandeel BT in Japan Telecom, zou Vodafone op de Japanse markt goede zaken doen. Deze week rondde Vodafone al de aankoop van het belang AT&T in Japan Telecom af. Mocht de transactie met BT doorgaan, komt het belang van Vodafone in het Japanse telecomconcern op 45 procent. Daarnaast gaat het aandeel in J-Phone omhoog naar 46 procent, en dat is voldoende om controle over de onderneming te krijgen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.