Amerikaanse venture capital-markt zakt in

De Amerikaanse venture capital-markt heeft een slecht kwartaal achter de rug. De financiering aan onder meer start ups daalde met 39 procent.

Dit blijkt uit de kwartaalrapportage van PricewaterhouseCoopers. Over de eerste drie maanden van het jaar ontvingen Amerikaanse bedrijven in totaal 0,2 miljard dollar aan durfkapitaal. Dat is aanzienlijk minder dan de 16,7 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar. Wat betreft de diverse regio's in de VS wordt zowel in New England (oostkust) als Silicon Valley (westkust), aanzienlijk minderventure capital verstrekt. Vorig jaar werd in New England, op het hoogtepunt van de internetrevolutie, over de eerste drie maanden nog 3,4 miljard dollar aan 173 deals besteed. Dit kwartaal is dat bedrag afgenomen naar 1,14 miljard dollar over 85 deals.
Met Silicon Valley, Amerika'sventure capital-centrum, ging het al niet veel beter. Vorig jaar werd hier over de eerste drie maanden nog 9,01 miljoen aan durfkapitaal verstrekt aan 509 bedrijven. Over het afgelopen kwartaal is dat bedrag teruggevallen naar 3,06 miljoen dollar over 189 deals. PricewaterhouseCoopers verwacht niet dat deventure capital-markt in de VS snel weer een grote vlucht zal nemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.