BT verkoopt zijn Londens hoofdkantoor

British Telecom gaat zijn prestigieuze Londense hoofdkwartier verkopen. BT heeft geld nodig en hoopt dat het pand 2,5 miljard gulden opbrengt.

Het bedrijf maakte dat gisteren bekend nadat Vodafone voor bijna 7 miljard dollar (17 miljard gulden) de aandelen van de Britten in Japanse en Spaanse telecombedrijven overnam. De Britten zitten nog altijd met een schuld van 30 miljard pond (106 miljard gulden) en kijken bovendien tegen een slinkend marktaandeel op de thuismarkt aan.
Volgens BT is het hoofdkwartier, vlakbij St. Paul's Cathedral, te groot geworden sinds het bedrijf zichzelf heeft opgesplitst in zes kleinere. Het huidige onderkomen biedt plaats aan 1.500 werknemers, maar BT heeft er nog maar 500 nodig op het centrale hoofdkwartier. Overigens blijft het hoofdkwartier van BT na de verkoop over ongeveer een jaar wel in de Londense City, zo heeft het bedrijf laten weten.
British Telecom heeft het negen verdiepingen tellende gebouw in gebruik sinds de privatisering nu zeventien jaar geleden. Het werd speciaal voor het telecombedrijf gebouwd en gold destijds als ultramodern. Nu beschouwt BT het als wat verouderd. Gezien de ligging kan het kantoor volgens vastgoedspecialisten 700 miljoen pond (2,5 miljard gulden) opbrengen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.