Toekomst Europese e-handel onzeker

Succes van de Europese e-handel wordt bedreigd doordat overheden en telecom-autoriteiten verzuimen goedkoop, hoogwaardig breedbandverkeer mogelijk te maken.

Dat blijkt uit onderzoek van de Yankee Group. Volgens deze studie betalen Europese bedrijven maar liefst 150 keer meer voor lokale breedbandtoegang via geleaste lijnen dan voor vergelijkbare internationale breedbanddiensten. De Europese Commissie lanceerde in december 1999 weliswaar het eEurope-initiatief, waarmee ze het belang van de implementatie van breedbandtechnologie wilde onderstrepen, maar het lijkt erop dat dat alleen maar bij een hoop mooie woorden is gebleven.
De Europese regeringen en telecommunicatie-autoriteiten hebben tot dusver geen wetten aangenomen om de verantwoordelijke telco's te dwingen goedkope en hoogwaardige breedbandlijnen aan te bieden.
"Als de betrokken autoriteiten niet snel stappen zetten om deze 'breedband-bottleneck' op te lossen, zal Europa definitief achter de zaken aanlopen", zegt Duncan Lewis, president-directeur van Ebone, een divisie van het wereldwijd actieve Telesystems, in een reactie op het onderzoek van de Yankee group. "Zij moeten snel wetten en regels implementeren die het de telecommunicatiebedrijven verbieden te hoge prijzen te vragen voor de breedbandlijnen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-04T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.