Gartner: 'Microsoft wil groot adviesbureau'

In het 'post-antitrust-tijdperk' zal Microsoft zeer waarschijnlijk zijn best doen een van de vijf grootste management-adviesbureaus over te nemen.

Dat is althans de mening van Tom Bittman, een analist van de Gartner Group die zich specifiek bezighoudt met Microsoft. De overname van een adviesbureau uit de mondiale top-vijf - Deloitte & Touche, Ernst & Young, Kpmg, PriceWaterhouseCoopers (PWC) en Accenture - is voor de software-reus uit Redmond van levensbelang, zo stelt Bittman.
Dat is namelijk de enige manier om groei te garanderen op de markt van de grote zakelijke klanten. Precies daarom kondigde Microsoft vorige week de oprichting aan van een wereldwijd opererende consulting-groep, die de onderneming moet helpen bij het binnenhalen van megacontracten op de zakelijke markt.
Overigens zou een dergelijke acquisitie door Microsoft niet de eerste maal zijn dat een hard- of softwarebedrijf zijn vleugels wil uitslaan naar de adviesmarkt. Hewlett-Packard heeft al eerder onderhandeld over de overname van PWC, maar besloot uiteindelijk de eigen service-organisatie verder uit te breiden. Met de mogelijke overname van PWC zou een bedrag tussen de 17 en 18 miljard dollar zijn gemoeid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-04T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.