Compaq presenteert nieuwe internetserver

Compaq komt naar verwachting aanstaande dinsdag met een nieuw type servercomputer voor internetoperators. De server is energiezuinig en neemt aanzienlijk minder plaats in dan zijn voorgangers.

Daarmee sluit de machine beter aan op de specifieke behoeften van internetoperators. Het is de verwachting van onder meer The Wall Street Journal dat Compaq's ceo Michale Cappellas de details van de server bekendmaakt tijdens de technologie- industriebeurs Networks & Interop. De Texaanse computerproducent werkt bij de ontwikkeling van de nieuwe server nauw samen met chipgigant Intel. Naar verwachting komt de server niet eerder dan tegen het einde van het jaar op de markt.
De annoncering komt op het moment dat een club voormalige Compaq-medewerkers zich achter start-up RLX Technologies hebben geschaard, dat energiezuinige en kleine servers op de markt brengt als alternatief voor Compaq's ProLiant servers in internet datacentra. RLX krijgt de financiële steun van IBM. Maar de start-up heeft de woede van Compaq gewekt, vanwege vermeende pogingen dat het personeel bij het computerconcern heeft proberen weg te kapen. Naast RLX probeert ook start-up FiberCycle networks op de internetsite-servermarkt door te dringen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met Intel's rivaal Transmeta.
Volgens Compaq zal de nieuwe server 280 Intelprocessoren perchassis bevatten. Daardoor wordt het voor bedrijven mogelijk op een efficiënte wijze internetpagina's ofstreaming video te managen. Bovendien consumeert de nieuwe server slechts een kwart van de 180 watt energie die nu voor de ProLiant-servers nodig is, aldus Compaq.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.