Dell ontslaat 10 procent van zijn personeel

Wat eind vorige week al werd gesuggereerd, is nu ook uitgekomen. Dell gaat 10 procent van zijn personeelsbestand ontslaan.

De pc-producent maakt zich zorgen over de gezondheidstoestand van de pc-markt en kondigde meteen aan daar ook zelf last van te ondervinden. Over het eerste kwartaal zal de operationele winst volgens Dell uitkomen op 17 dollarcent per aandeel, hetgeen in overeenkomst is met de eerdere naar beneden bijgestelde verwachtingen. De uitkomst is echter wel twee dollarcent per aandeel lager dan over hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet zal naar verwachting stijgen met 10 procent naar acht miljard dollar, en ook dat is in overeenstemming met de in februari geformuleerde verwachtingen.
Dell probeert nu aan de kostenkant winst te boeken. De pc-producent reserveert voor het tweede kwartaal een bedrag van tussen de 250 en 350 miljoen dollar voor het lozen van drie- tot vierduizend werknemers. De ontslagen komen bovenop de zeventienhonderd ontslagen die eerder, in februari, zijn aangekondigd. Daarnaast gaat Dell een aantal business-units samenvoegen en zijn productiefaciliteit voor draagbare pc's in Austin integreren met de fabriek in Tenessee.
Dell handhaaft nadrukkelijk zijn agressieve prijspolitiek. Het bedrijf zorgt er op die manier voor dat de concurrenten, waaronder Compaq en Hewlett-Packard, alle zeilen bij moeten zetten om de Texaanse pc-producent bij te kunnen benen. Op 17 mei komt Dell met zijn eerstekwartaal-resultaten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.