HP op drempel van IT-services alliantie

Hewlett-Packard gaat een alliantie aan met een grote IT-servicepartner. Naar verwachting zal de samenwerking vandaag worden bekendgemaakt.

Dit melden bronnen bij het computerconcern, aldus persbureau Computerwire. HP, of liever de onlangs in het leven geroepen Services Organization Group, wil met de omvangrijke stap volgens ingewijden "beter kunnen voldoen aan de uitbestedingbehoeften (outsourcing) van grote concerns". Eerder slaagde Hewlett-Packard er niet om de consultancytak van PricewaterhouseCoopers (PwC) aan de haak te slaan.
Inmiddels wordt druk gespeculeerd over met welke grote IT-servicespeler HP dan wel in zee zal gaan. In ieder geval gaat het niet om IBM of Compaq. Dus blijft een aantal voor de hand liggende kandidaten over: Accenture, Schlumberger, Electronic Data Systems (EDS), KPMG Consulting, Cap Gemini Ernst & Young en Perot Systems. Maar ook PwC is nog niet volledig uit het beeld verdwenen.
HP Services Organization is in maart ontstaan uit HP's consultancy-, uitbesteding- en supportactiviteiten. De servicetak telt meer dan dertigduizend medewerkers en levert jaarlijks een omzet op van zeven miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.