Vodafone en Brokat in m-commerce

Vodafone heeft met Brokat Technologies een overeenkomst gesloten voor de levering van software die veilig mobiel betalen mogelijk maakt.

Vodafone betaalt 23 miljoen gulden om zijn 85 miljoen klanten van de betaalservice te kunnen voorzien.
Deze stap is onderdeel van de onlangs aangekondigde strategie van Vodafone om veilige en gebruikersvriendelijke m-commerce te bieden, die overal ter wereld een naadloze dekking heeft. De klanten van Vodafone slaan hun persoonlijke gegevens op in een virtuele portefeuille en gebruiken deze om via hun mobiele telefoon voor goederen en diensten te betalen. De portefeuille kan ook als identiteitskaart gebruikt worden. Het voornaamste voordeel is dat informatie in de portefeuille op een centrale server wordt vastgelegd, zodat de klanten niet bij elke transactie opnieuw hun gegevens hoeven in te voeren.
"Als we uitgaan van de prognose dat er in 2002 twee keer zoveel mobiele telefoons als vaste lijnen in gebruik zijn, wordt het echte potentieel van m-commerce pas nu duidelijk", aldus Albert van Heijningen, country manager Brokat Technologies Nederland. Vodafone is wereldwijd de grootste aanbieder van mobiele diensten. Vodafone heeft over de hele wereld meer dan 85 miljoen abonnees verspreid over dertig landen en vijf continenten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-11T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.