British Telecom geeft nieuwe aandelen uit

British Telecom wil voor maar liefst 5,9 miljard pond (21 miljard gulden) nieuwe aandelen uitgeven. Hiermee hoopt het bedrijf de schuldenlast te dempen.

Die emissie overtreft de emissie van concurrent Vodafone, die vorige week een emissie plaatste van 3,5 miljard pond (12,5 miljard gulden). Die aandelenuitgifte gold toen als de grootste ooit.
De opbrengst van de emissie wordt gebruikt voor het verminderen van de torenhoge schuldenlast van honderd miljard gulden van British Telecom. De aandelen worden bij bestaande aandeelhouders geplaatst tegen een prijs van drie pond, hetgeen een korting inhoudt van bijna de helft op de huidige koers.
Bij de presentatie van de kwartaalcijfers gisteren liet BT ook weten zijn mobiele divisie BT Wireless apart naar de beurs te brengen ondanks de schuldenlast van deze tak. Verder wil het Gouden Gids-dochter Yell verkopen.
"Deze maatregelen zullen de financiële positie van BT versterken", aldus de vorige week aangetreden topman Christopher Bland. "We hebben nu een goede start gemaakt, de cultuur binnen het bedrijf is aan het veranderen en ik heb er alle vertrouwen in dat we dit proces tot een goed einde zullen brengen".
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-11T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.