Uitbreidbare simpele pc's in opkomst

De zakelijke pc-markt gaat in een hoog tempo verschuiven naar kleine simpele pc's, die in de praktijk uitbreidbaar zullen zijn.

pc zal omstreeks 2004 ten minste 65 procent van de professionele markt omvatten.
Brian Gammage, hoofdanalist van Gartner Dataquest, zei dit gisteren tijdens de presentatie van een geheel nieuwe lijn zakelijke pc's van Compaq. Hij ziet de pc steeds verder vereenvoudigen. Dominant worden computers met weinig componenten, waarmee weinig mis kan gaan.
De kleine compacte pc is ongeveer een jaar geleden op de markt gekomen. In het eerste jaar hoefde slechts 5 procent van dit soort pc's terug naar de fabriek, terwijl 7 procent standaard is. Dit geeft een besparing van ongeveer 50 procent. Ook het totaal van aanschaf-, onderhouds- en exploitatiekosten is sterk gedaald. Dergelijke pc's zijn gemakkelijk te configureren en problemen kunnen snel worden verholpen. Tenslotte is minder vaardigheid nodig om de zaak te repareren. Gammage verwacht dat deze ontwikkeling naar steeds kleinere pc's de grootste vijf leveranciers in de kaart speelt. Volgens hem komen de middelgrote fabrikanten in de knel te zitten. Ze zullen marktaandeel moeten veroveren of nichespelers moeten worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-17T00:00:00.000Z Redactie VNUnet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.