Cisco verliest marktaandeel aan Juniper

Cisco verliest in toenemende mate marktaandeel aan rivaal Juniper Networks op de markt voor high-end netwerk-routers.

Dit concludeert het onderzoeksbureau voor netwerkapparatuur Dell'Oro Group. Volgens het bureau is het aandeel van Cisco over het eerste kwartaal teruggevallen van 65 naar 59 procent. Juniper daarentegen zag zijn aandeel groeien van 34 naar 38 procent.
Juniper is met een ware inhaalslag bezig. Over het eerste kwartaal van 2000 bedroeg het aandeel van de netwerkleverancier nog slechts 17,3 procent tegenover 80 procent voor Cisco, dat op dat moment nog de onbetwiste marktleider was. Maar inmiddels is de hegemonie van het bedrijf dus niet meer zo vanzelfsprekend. Toch is Cisco's aandeel op de markt voor de snelsterouters toegenomen naar 15,2 procent.
Vervelend voor beide rivalen is, dat de markt voorhigh-end routers het afgelopen kwartaal flink is gekrompen als gevolg van de terugvallende vraag naar netwerkapparatuur. De totale verkoop van derouters viel met 10 procent terug naar 753 miljoen dollar. In het vierde kwartaal van 2000 was dat nog 835 miljoen dollar.
Op de markt voorhigh-end netwerk-routers, die worden gebruikt door telecomproviders om de snelheid van hun netwerk op te voeren, vormen Cisco en Juniper de beide grootmachten. Op de derde plaats komt Avici Systems met een marktaandeel van 2 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.