Intel zint op geïntegreerde drie-in-één chip

Intel broedt op een drie-in-één chip die het mogelijk moet maken mobiele telefoons ter grootte van bijvoorbeeld een polshorloge te bouwen.

De experimentele chip combineert drie functies, die tot dusverre drie uiteenlopende productieprocessen vergen:flash memory voor gegevensopslag, microprocessor-technologie voor rekenfuncties en analoge circuits voor communicatie.
Intel bespreekt de mogelijkheid van het integreren van deze productieprocessen op het Intel Developer Forum in de Amsterdamse Rai. Het is niet bekend wanneer de chipgigant zijn drie-in-één chip op de markt zou kunnen brengen. Wel is het duidelijk dat een dergelijke geïntegreerde chip het aantal componenten dat nodig is voor mobiele telefoons en andere (draaloze) communicatie-apparatuur sterk kan terugdringen. En datzelfde geldt voor de grootte van de apparatuur, de prijs en het energieverbruik.
Intel heeft overigens bekendgemaakt samen te gaan werken met British Telecom voor de ontwikkeling van draadloze diensten.
Behalve Intel werkt ook Texas Instruments in samenwerking met Advanced Micro Devices aan kleinere, meer geïntegreerde chips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.