VS verliest internetgrond aan Europa

Europa beschikt over de omvang, de toegankelijkheid en de ambitie om de VS op den duur voorbij te streven als het gaat om de dominantie op het internet.

The Face of the Web. Volgels Ipsos-Reid is de Amerikaanse online-populatie zich aan het stabiliseren, terwijl in Europa het aantal gebruikers juist hand over hand toeneemt.
Europa is volgens het onderzoeksbureau voorbestemd het roer van de Amerikanen over te nemen met de komst van de nieuwe internetgeneratie. Ipsos-Reid signaleert daarbij dat Zuid-Europa zijn achterstand in internetgebruik ten opzicht van Noord-Europa snel aan het inhalen is en dat Europa verder is dan Amerika op het gebied van draadloze toepassingen.
Op dit moment hebben de Verenigde Staten meer mensen online dan welk ander land ter wereld ook. Maar het wereldwijde aandeel van de Amerikanen begint te slinken, van 40 naar 36 procent over het afgelopen jaar. En volgens de onderzoekers zal deze trend zich voortzetten op het moment dat in andere delen van de wereld het gebruik van het internet toeneemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.