Werknemers op straat bij Commerce One

Bij Commerce One, leverancier van e-commerce-software voor online marktplaatsen, staat 10 procent (360 werknemers) van het personeel op straat.

Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. Concurrenten Ariba (een derde van de werknemers moet omzien naar ander werk) en i2 (ook tien procent minder personeel) gingen Commerce One dit jaar al voor. Na de tegenvallende resultaten in het eerste kwartaal - nog meer verlies - kondigde Commerce One al aan in de kosten te gaan snijden, zonder destijds verder in details te treden. Nu blijkt dat dehead count omlaag moet.
Ariba kwam in april als eerste met een winstwaarschuwing, Commerce One volgde een dag later. Bedrijven investeren minder in IT, dus onze winstvooruitzichten worden er niet beter op, was de verklaring. Omdat niet duidelijk is wanneer bedrijven hun uitgestelde IT-investeringen alsnog nog gaan doen, hebben softwarebedrijven zoals Commerce One en Ariba het op de toch al niet positief gestemde beurs zwaar te verduren. De beurskoers van Commerce One daalde begin april al eens met 30 procent. Het beurskoers van het aandeel Ariba kelderde vorige week nog 10 procent.
Hoewel snijden in de personeelskosten doorgaans goed valt bij aandeelhouders en beleggers in de VS, moest het aandeel Commerce One gisteren, op een licht stijgende beurs, toch 29 dollarcent prijsgeven. De koers schommelt nu rond de acht dollar - een heel eind verwijderd van de tachtig dollar die een half jaar geleden nog voor het aandeel neergeteld moest worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-18T00:00:00.000Z Nico Dikstaal


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.