Overheid VS bijna rond met VeriSign

Het Amerikaanse ministerie van Handel staat op de drempel van een akkoord met VeriSign over het recht op het beheer en de registratie van de .com-domeinnaam.

In een apart overleg hebben beide partijen afgesproken dat er voldaan zal worden aan de antitrust-zorgen van het ministerie van Justitie. Daarbij gaat het onder meer over de duur van de overeenkomst.
Er bestaat nogal wat weerstand tegen de vermeende monopoliepositie die VeriSign met het beheer van de .com-topdomeinnaam (tld) in handen zou krijgen. De overkoepelende organisatie voor het beheer en de registratie van internet-domeinnamen - de Icann (Internet Corporation for Assigned Numbers and Names) - kwam daardoor stevig onder vuur te liggen. De Icann heeft er inmiddels alles aan gedaan de verdachtmaking van voortrekkerij van VeriSign te ontzenuwen, onder meer door aan start-up Sterling hettopleveldomain .biz toe te kennen. Bovendien moet VeriSign aan allerlei strikte voorwaarden voldoen, wil het voor de 'alleenheerschappij' van het .com domein in aanmerking komen.
Binnenkort komen nog drie andere tld's 'op de markt': .name (voor personen), .info (voor informatie) en .pro (voor professionals).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.