British Telecom stelt Umts op Man uit

British Telecom wilde op Man Umts grootscheeps introduceren, maar de invoering is minimaal met drie maanden uitgesteld. De Europese twijfel neemt toe.

, het tijdens vervoer van de ene naar de andere basiszender overspringen zonder onderbreking, niet of nauwelijks mogelijk te zijn. Voor GSM was dat bij de introductie in het begin van de jaren tachtig geen enkel probleem. Dit mankement lijkt bij gelijksoortige programmatuur als bij Foma van DoCoMo ook voor het uitstel van de introductie gezorgd te hebben.
Vorige week zei BT, dat zich volgens eigen verklaring beschaamd voelde, dat men commerciële diensten in ieder geval aan het eind van dit jaar, of in het begin van het jaar 2002 op het Britse vasteland wil starten. Vodafone, de grootste Britse operator volgt het voorbeeld van BT niet. Dit bedrijf doet het eerst rustig aan met Gprs-diensten als daar genoeg goed werkende mobieltjes voor zijn. Vervolgens komt bij Vodafone het hopelijk gerijpte Umts in beeld.
BT introduceerde overigens al vorig jaar in de zomer een Gprs-geschikt GSM-netwerk, maar er waren geen handsets en zelfs nu demonstreert Vodafone, ook aan de pers, het net alleen via video's en niet met echt werkende mobieltjes. Ook Gprs blijkt niet uit de kinderziekten te zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-21T00:00:00.000Z Dirk Ringenoldus


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.