Sun steunt .NET-strategie van Microsoft

Sun Microsystems heeft deelgenomen aan de besprekingen over de standaardisatie van de C-sharp (C#) programmeertaal en de Common Language Infrastructure (CLI).

Daarmee heeft de nieuwe .NET/strategie van Microsoft steun uit onverwachte hoek gekregen, want deze talen krijgen een plaats in het nieuwe internet-platform van Microsoft.
De European Computer Manufacturers' Association (ECMA) toest momenteel C# en CLI. Vorige week zijn de eerste voorstellen voor beide talen naar buiten gebracht. Sun is al geruime tijd lid van de ECMA. Nu heeft Sun - nota bene een van de meest fervente tegenstanders van Microsoft en met een eigen strategie voor een internetplatform (Sun ONE) - de voorstellen van commentaar voorzien. Onduidelijk is wat Sun precies voor commentaar heeft, maar op de site van de Microsoft Developer Network (MSDN) waarop de voorstellen staan, wordt Sun samen met negen andere partijen bedankt voor de moeite.
Een zegspersoon van Sun laat weten dat de bijdragen aan de verdere ontwikkeling van C# en CLI aansluiten op het werk dat het bedrijf verricht aan de bevordering van open standaarden. Sun zou willen nagaan of het mogelijk is dat de software van .NET een open standaard kan worden. Een klein jaar geleden vond Sun nog dat C# en CLI een bedreiging voor de eigen programmeertaal Java waren. Behalve Sun zouden volgens Microsoft nog zes van de 47 andere leden van de ECMA commentaar hebben geleverd op de voorstellen, waaronder Hewlett-Packard en Intel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.