Novell ontslaat personeel na verlies

Novell gaat 5% van zijn werknemers ontslaan. Het bedrijf heeft het jongste kwartaal verlies geleden, terwijl analisten winst hadden verwacht.

De softwarefabrikant heeft eveneens bekend gemaak 142 miljoen dollar aan slechte investeringen te gaan afschrijven.
Het bedrijf, gevestigd in Utah, boekte een verlies van drie dollarcent per aandeel vergeleken met een winst van twee dollarcent per aandeel in dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde verwachting lag op een winst van tussen de twee en vier dollarcent per aandeel.
Als de slechte aandeleninvesteringen worden meegerekend kwam het verlies uit op 152,3 miljoen dollar, of 48 dollarcent per aandeel. De afschrijving was inclusief een investering van honderd miljoen dollar in de e-consultant Marchfirst, dat nu failliet is. De omzet daalde van 302,3 miljoen naar 240,8 miljoen dollar. Vergeleken met het vorige kwartaal daalde de omzet met twee procent.
Het ontslaan van 260 werknemers van de in totaal 5.200 moet het bedrijf weer winstgevend maken. In een persverklaring meldde ceo Eric Schmidt dat Novell begin 2002 de verandering van het bedrijf naar het verkopen van op het internet gebaseerde softwarepaketten wil afronden. De omzet voor het gehele jaar wordt geschat op 960 miljoen dollar, met een omzet in haar fiscale derde kwartaal van 233 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-25T00:00:00.000Z Jan Bletz
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.