Omzet Computer Associates valt terug

De omzet van Computer Associates viel in haar kwartaal eindigend op 31 maart met meer dan zestig procent terug ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijf boekte voor zijn fiscale vierde kwartaal een verlies van 410 miljoen dollar, of een verlies van 71 dollarcent per aandeel, tegenover een winst van 392 miljoen dollar, of 72 dollarcent per aandeel vorig jaar. De omzet viel terug van de 1,9 miljard dollar in het vierde kwartaal vorig jaar naar 733 miljoen dollar.
De pro forma resultaten in ogenschouw nemend, onderstreepte het bedrijf echter geheel op koers te liggen. Op pro forma basis, exclusief zaken als overnames en eenmalige lasten, boekte Computer Associates een winst van 274 miljoen dollar, of 47 dollarcent per aandeel op een omzet van 1,4 miljard, geheel in lijn met de in april uitgesproken winstverwachting. De gemiddelde verwachting op Wall Street lag volgens onderzoeksbureau First Call op een winst van 46 dollarcent per aandeel.
In een persverklaring meldde Sanjay Kumar, president en ceo, dat Computer Associates tevreden is met haar prestatie in het vierde kwartaal, mede door de 'uitdagende periode voor de high-tech sector'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-25T00:00:00.000Z Jan Bletz
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.