Managed hosting door True

Europese bedrijven blijven investeren in IT

 

Grote Europese bedrijven vinden investeren in ICT nog steeds erg belangrijk. Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau IDC.

De studie is uitgevoerd in opdracht van Simon Wittes, Europese vice-president van Microsoft. Het onderzoek is gedaan onder bedrijven met meer dan 750 werknemers in Frankrijk, Duitsland, Italië, Groot-Brittannië en Zweden.
Hoewel technologiebedrijven winstwaarschuwingen afgeven en internetaandelen duikelen, gaf 93 procent van de vijfhonderd ondervraagde bestuursleden aan dat ze van plan waren de hoogte van hun IT-investeringen het komende jaar niet te veranderen. Zo'n elf procent gaf aan meer te investeren, bijna tachtig procent zag technologie als sleutelfactor in aanhoudend zakelijk succes. Volgens meer dan de helft staat IT altijd op de agenda.
De bestuursvoorzitters, financiële directeuren en verantwoordelijken voor IT zagen meer voordelen voor IT in hun interne processen dan in het bedrijfsresultaat. Volgens 51 procent zorgt IT voor verbeteringen van de manier waarop gewerkt wordt en daardoor voor een groter rendement op investeringen. Zo'n 14 procent zei dat IT zorgt voor toename van de omzet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/142616). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×