Gartner zet Ariba in zijn strafbankje

Gartner Group heeft Ariba op het strafbankje geplaatst. Het risico bij aankoop van producten van het bedrijf weegt niet op tegen mogelijke voordelen.

Het Amerikaanse IT-blad Infoworld heeft de hand weten te leggen op een Gartner-rapport dat later deze week gepubliceerd wordt. Impliciet adviseert Gartner Group bestaande klanten van Ariba hun investeringen in de e-procurementsoftware te beperken en waar mogelijk te bevriezen.
Het in Californië gevestigde softwarebedrijf heeft te lijden onder tegenvallende marktontwikkelingen voor e-procurement software. Eens deWallstreet darling van de e-procurementmarkt, kampte Ariba dit jaar met teleurstellende cijfers in het eerste kwartaal, ontslagen en een mislukte overname van Agile Software ter waarde van 2,5 miljard dollar.
Volgens Gartner zijn mogelijke overnamekandidaten van Ariba: IBM, Peoplesoft, JD Edwards, of een ander crm-bedrijf. Gartner zal Ariba mogelijk van het strafbankje halen als het bedrijf binnen een half jaar strategische functionaliteit aan de software toevoegt. Gartner denkt dat het bedrijf dit via een acquisitie zal moeten inkopen in plaats van zelf te ontwikkelen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-25T00:00:00.000Z Jan Bletz
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.