Forse groei van B2B-markt op internet

De marktomstandigheden voor leveranciers van e-procurement software zijn nu nog even zwaar, maar de marktvooruitzichten voor de komende vijf jaar zijn prima.

Volgens AMR research zal de totale omzet in de markt voor e-procurement in 2005 8 miljard dollar omgaan. Dit jaar verwacht het onderzoeksbureau een totale omzet van twee miljard gulden. Ariba is in dit segment marktleider, becijferde AMR, met een marktaandeel van veertien procent. Daarna volgen Commerce One en Sap met respectievelijk dertien en elf procent. Peregrine (negen procent) en Oracle (acht procent) volgen op enige afstand. Overigens heeft Gartner Ariba op het strafbankje gezet.
De tegenvallende marktontwikkelingen van dit moment, veroorzaakt door een lagere economische groei en bedrijven die daarom investeringen uitstellen, lijken op dit moment op het tegendeel te wijzen, maar ook de markt voor B2B-marktplaatsen zal fors groeien, zegt AMR. Bedrijven zullen nu eenmaal blijven zoeken naar applicaties die het rendement van hun ICT-investeringen kunnen maximaliseren, zo redeneert het onderzoeksbureau. En met het automatiseren van het inkoopproces en het opzetten van online marktplaatsen om afnemers en leveranciers bij elkaar te brengen, valt veel geld te besparen.
In de markt voor B2B-platformen is volgens AMR Commerce One de marktleider met een aandeel van 22 procent, gevolgd door Oracle (twaalf procent), SAP en i2 Technologies (elk elf procent), en Ariba met slechts zes procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-25T00:00:00.000Z Nico Dikstaal
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.