Debuut nieuwe server-uitvoering van Mac OS X

Apple Computer werkt in relatieve stilte aan de server-uitvoering van zijn op Unix gebaseerde Mac OS X (waarbij de Romeinse X voor versie 10 staat).

Die zwaardere uitvoering van het besturingssysteem verscheen vorige week in een nieuwe versie. De softwareaankondiging is vergezeld van twee nieuwe hardwareconfiguraties met één of twee 533 MHz Power-PC G4-processoren.
De marketingaandacht van zowel de Macintosh-producent zelf als van diens - potentiële - gebruikers is voornamelijk gericht op de desktop-uitvoering van Max OS X. Dat besturingssysteem vertegenwoordigt met zijn Unix-basis, bestaande uit het open source FreeBSD en de met Next opgekochte Mach-kernel (tezamen Darwin geheten), namelijk een forse overstap.
Werkstationfabrikant Next is het bedrijf dat Apple-medeoprichter Steve Jobs stichtte nadat hij eind 1985 door de directieraad van 'zijn' bedrijf was uitgestoten. Apple nam dit bedrijf, inclusief Jobs en Unix-besturingssysteem, in 1996 over. De Unix-kern van het Nextstep OS moest al enkele jaren terug fungeren als basis voor een geheel nieuw Macintosh-besturingssysteem, maar dat plan heeft geleden onder vertragingen en koerswijzigingen.
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 1 juni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.