Managed hosting door True

Alcatel en Lucent op drempel van fusie

 

De mogelijkheid van een fusie tussen het Franse Alcatel en het Amerikaanse Lucent komt steeds nadrukkelijker in beeld.

De beide toeleveranciers van telecomapparatuur hebben dit weekeinde over de voorwaarden van een samenwerking gesproken, zo meldt de Franse zondagskrant Journal du Dimanche. De krant bericht dat Alcatel 230 miljard Franse frank (35 miljard euro) over heeft voor een innige relatie met zijn Amerikaanse opponent. Mochten de beide partijen tot overeenstemming komen, dan zouden dinsdag de details van de fusie officieel bekend worden gemaakt.
De intensieve besprekingen tussen Alcatel en Lucent komen niet als een volslagen verrassing. De Franse telecomtoeleverancier gaf ruim een maand geleden al aan geïnteresseerd te zijn in de glasvezelpoot van Lucent. Daarna werd duidelijk dat Alcatel wel zin had in de overname van het gehele Amerikaanse telecombedrijf.
De fusie zou beklonken worden op basis van gelijkheid. Samen zouden beide concerns een prominente rol kunnen spelen in de wereldwijde markt voor telecomapparatuur. Toch zijn analisten nog steeds niet overtuigd van het doorgaan van de samenwerking. Zij schatten de kans van slagen op vijftig procent.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/142644). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×