Managed hosting door True

Orange aast opnieuw op E-Plus

 

De Frans/Britse telecomcombinatie Orange wil het Duitse mobiele telecombedrijf E-Plus, deels eigendom van KPN, overnemen.

Met een eventuele overname zou een bedrag zijn gemoeid van ruim 21 miljard gulden. Volgens ingewijden wordt inmiddels een groot aantal details voor een mogelijke overname intensief besproken. Een van de punten is een mogelijke alliantie tussen E-Plus en Mobilcom, de rivaliserende mobiele aanbieder, waarin France Telecom, de moedermaatschappij van Orange, een belang heeft.
E-Plus is op dit moment in handen van het Amerikaanse BellSouth, dat eerder al heeft aangegeven mogelijk van zijn aandeel in het Duitse telecombedrijf af te willen, en KPN dat al heeft laten doorschemeren wellicht af te willen van zijn aandeel om zijn torenhoge schulden te kunnen aflossen.
Twee jaar geleden was Orange ook al in gesprek met E-Plus, toen nog een onafhankelijke mobiele aanbieder, over een overname. Maar deze gesprekken ketsten af toen het Duitse Mannesman zijn liefde voor Orange verklaarde.
E-Plus is de op twee na grootste mobiele aanbieder van Duitsland met tussen de zeven en acht miljoen klanten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/142652). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×