IBM lanceert application serversoftware

In het kielzog van de WebSphere application server lanceert IBM een reeks van e-business ontwikkelingstools en -software.

De details van de nieuwe e-software worden vandaag bekendgemaakt. IBM wil met de nieuwe applicatie-serversoftware en e-ontwikkelingstools zijn directe concurrenten in de markt voor e-businesstoepassingen de wind uit de zeilen nemen. Daarbij mikt Big Blue met name op Bea Systems dat op dit moment met een marktaandeel van 35 procent nog een koppositie inneemt binnen de e-businessmarkt. Volgens Giga Infomation Group had deze in 2000 een omvang van 1,6 miljard dollar. IBM staat op dit moment nog op de tweede plaats met een marktaandeel van 30 procent.
Volgens analisten heeft IBM een aantal geslaagde veranderingen doorgevoerd in zijn nieuwe applicatie serversoftware. De belangrijkste daarvan is dat elke versie van IBM's WebSphere applicatieserver is gebouwd op dezelfde softwarecode. Voorheen verschilde de softwarecode per systeem, waardoor het voor bedrijven moeilijk was over te schakelen op 'higher end'-versies als er behoefte ontstond aan meer e-capaciteit.
De nieuwe WebSphere applicatie server 4.0 ondersteunt daarnaast een aantal additionele Webstandaarden, waardoor gebruikers gemakkelijker op het web gebaseerde software en services kunnen bouwen. Bovendien bevat de serversoftware verbeterde ondersteuning voor het schrijven van op Java gebaseerde business-software. IBM baseert zich daarbij op de Java 2 Enterprise Edition-standaard, een uniforme wijze om met gebruik van de Java-programmeertaal zakelijke software te bouwen. De kern van de standaard bestaat uit het Enterprise Java Beans (EJB) model.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.