Lernout en Hauspie blijven in cel

Lernout en Hauspie, de oprichters van het gelijknamige Belgische spraaktechnologiebedrijf, blijven voorlopig in voorarrest.

Het tweetal zit sinds een maand vast op verdenking van grootschalige fraude, die het bedriijf op de rand van de afgrond bracht.
De advocaten van de mannen, die al een half jaar meer niet meer in de leiding van het bedrijf zitten, gaan in beroep tegen de verlenging van het voorarrest. Volgens de Belgische justitie bestaat het risico dat de twee vluchten en justitie in haar onderzoek belemmeren. Ze zouden hun verklaringen kunnen afstemmen met die van Gaston Bastiaens, tot augustus 2000 algemeen directeur.
Volgens een van de advocaten is dat laatste niet meer mogelijk sinds Bastiaens, die in de Verenigde Staten woont, zaterdag in een Amerikaanse cel belandde. De Belgische justitie heeft om zijn uitlevering gevraagd. Bastiaens, ooit werkzaam voor Philips en vanaf oktober 1996 actief voor het Belgische bedrijf, wordt verdacht van handel met voorkennis, geknoei met de boekhouding en valsheid in geschriften.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-30T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.