Nieuwe chips AMD krijgen koele ontvangst

De aanstaande lijn Athlon-chips van chipproducent Advanced Micro Devices (AMD) kan rekenen op een koele ontvangst van hardwareproducenten.

AMD wil met de chipserie nieuwe klanten binnenhalen, met name in de werkstation- en servermarkt. Maar zowel IBM als Compaq hebben hun neus opgehaald voor de nieuwe 1,2 GHz en 1,3 GHz Athlon-chips en de bijbehorende 760 MHP-chipset, waardoor de processoren in 'dual processor'-machines kunnen worden gebruikt.
Het probleem ligt volgens analisten niet zozeer bij AMD. Ook nieuwe serverchips van directe rivaal Intel mogen rekenen op een koele ontvangst. De afnemers zitten gewoonweg op dit moment niet te wachten op een nieuwe generatie chips voor werkstations en servers. Sneu voor AMD, dat nou juist zijn ambities wil uitbreiden naar de 'high end'-markt voor servers en werkstations, nadat het al de nodige successen heeft geboekt in de pc- en mobiele markt. Maar het management AMD geeft aan het volste vertrouwen te hebben in het aanstaande succes van de nieuwe Athlon-serie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.