Toshiba komt met nieuwe display-technologie

Toshiba gaat een nieuwe generatie displays, de zogeheten organic light-emitting diode-, of Oled-beeldschermen ontwikkelen.

Deze week presenteerde Toshiba het eerste prototype van het beeldscherm, dat in totaal 260 duizend kleuren kan ondersteunen. Het 2,85 inch beeldscherm is bedoeld voor draagbare apparatuur, zoals mobiele telefoons en handpalm computers en zal naar verwachting in april volgend jaar op de markt verschijnen. Eerder dit jaar presenteerde Toshiba al een zwart/wit-scherm met dezelfde afmetingen. Bovendien bestaan er plannen voor de productie van grotere Oled-beeldschermen voor notebooks.
Oled wordt algemeen beschouwd als de opvolgingstechnologie vanliquid christal display(lcd). Met de techniek kunnen helderder beelden tegen lagere kosten worden geproduceerd. Uitgegaan wordt van een mogelijke kostenreductie van 20 procent.
Toshiba is niet de enige beeldschermproducent die aardig op weg is met de Oled-technologie. Ook Philips, Sony, Sayo, Kodak en TDK zitten op het vinkentouw.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.