DT komt goedkoper uit met overnames

Deutsche Telekom geeft meer dan een miljard nieuwe aandelen uitom de Amerikaanse telecombedrijven VoiceStream Wireless en Powertel te kunnen betalen.

De overname, die gedeeltelijk in aandelen en gedeeltelijk cash wordt betaald, gaat de Duitsers maar 39 miljard dollar kosten in plaats van de 50 miljard dollar waarop ze gerekend hadden. De winst is te danken aan de koersval van het aandeel Deutsche Telekom, dat nu 65 procent minder waard is dan ten tijde van de deal vorig jaar. Er is nog stevig onderhandeld sinds afgelopen zomer de overname werd beklonken, maar naar verwachting worden vandaag op het hoofdkwartier van VoiceStream de laatste handtekeningen gezet.
Deutsche Telekom biedt 3,7 eigen aandelen plus 15,73 dollar voor een aandeel VoiceStream. Eerder waren dat 3,2 aandelen DT en 30 dollar. De deal vergt de uitgave van in totaal 1,17 miljard nieuwe aandelen.
Powertel zit in de aankoop. Deutsche Telekom koopt VoiceStream, dat eerst Powertel nog koopt zodat de Duitsers dat bedrijf er gelijk bij hebben.
De aankoop heeft nog wel wat voeten in aarde gehad, omdat de Amerikaanse autoriteiten er in eerste instantie moeite mee hadden dat een vreemde mogendheid - Deutsche Telekom is nog altijd in meerderheid een staatsbedrijf - op deze manier voet aan de grond zou krijgen in de VS. Maar de goede verhouding tussen beide landen gaf toch uiteindelijk de doorslag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.